Opinione

Kushdo që e keqpërdor fenë për qëllime meskine, nuk i takon islamit!
0

Kushdo që e keqpërdor fenë për qëllime meskine, nuk i takon islamit!

June 23rd, 2017 | by Uran
LUTFI HAZIRI Në këtë ditë madh e në prag të përfundimit të muajit të shenjtë të Ramazanit për të gjithë besimtarët, me dëshirën, vullnetin dhe dashurinë për vendin, kombin e familjen, ua uroj festën e...
Dita e refugjatëve, një trokitje në ndërgjegjen botërore
0

Dita e refugjatëve, një trokitje në ndërgjegjen botërore

June 20th, 2017 | by Uran
JAHJA LLUKA Bota e qytetëruar edhe këtë vit, më 20 qershor shënon Ditën Botërore të Refugjatëve, duke bërë të njohura vuajtjet e miliona njerëzve të larguar nga shtëpitë e tyre. Kombet e Bashkuara, të cilat edhe...
Fituesi
0

Fituesi

June 19th, 2017 | by Uran
ALBINOT MALOKU Njëmbëdhjetë qershori i sivjetmë ka nxitur ndryshime interesante të skenës politike në vend. Zgjedhjet e parakohshme parlamentare me rezultatet e nxjerra, për Republikën e Kosovës, mund të jenë nisja e...
Mangësi të shumta në ligjërimet fetare; si t’i menjanojmë ato?
0

Mangësi të shumta në ligjërimet fetare; si t’i menjanojmë ato?

June 15th, 2017 | by Uran
MUSTAFA BAJRAMI Përderisa jemi në muajin e Ramazanit, në këtë muaj kur xhamitë tona frekuentohen më shumë se më parë, dhe, përderisa po dëgjojmë ligjëratat dhe emisionet televizive në lidhje me fenë, e shohim të...
Njeriu ekzistencial nën pushtetin e maskës politike!
0

Njeriu ekzistencial nën pushtetin e maskës politike!

June 14th, 2017 | by Uran
ALBJONA RRAPAJ Shpesh përplasemi në luftën vetjake ekzistenciale. Ekzistenca si një lundrim paqësor na fton të shijojmë udhën e saj drithëruese. “Paqe drithëruese”!! Po po ky është këndëvështrimi im për atë...
Edhe një shigjetë helmuese në drejtim të popullit shumicë të Kosovës nga “demonokracia” euro-aziatike
0

Edhe një shigjetë helmuese në drejtim të popullit shumicë të Kosovës nga “demonokracia” euro-aziatike

June 9th, 2017 | by PortaliOnline
Shkruan: Sejdi Veseli Në adresë të popullit shumicë të Kosovës u lëshua edhe një pamflet politik i sajuar nga “qatipët” e drejtorëve të e IFIMES (Instituti Ndërkombëtar për Studime të Lindjes së Afërt dhe...
Poetët e Facebook-ut
0

Poetët e Facebook-ut

May 21st, 2017 | by PortaliOnline
ILIR MUHARREMI Sipas Aristotelit, poezia është imitim i natyrës, kurse Horaci mendon se ajo duhet të pëlqehet dhe të na jap mësim neve. Ndërkaq, Nietzsche shkruan: “Asnjë artist nuk e duron realen”. Poeti nuk mund...
Diaspora është përjashtuar me qëllim prej procesit zgjedhor
0

Diaspora është përjashtuar me qëllim prej procesit zgjedhor

May 16th, 2017 | by rexhep
GANIMETE BAJRAKTARI Gjatë këtyre ditëve po qëndroj në Kosovë, me qellim informimi dhe sfidave ligjore që e përcjellin mërgatën Kosovare në përfshirje në zgjedhjet Parlamentare. Në këto rrethana, në të cilat po...
Gruaja që vrasim çdo ditë!
0

Gruaja që vrasim çdo ditë!

May 10th, 2017 | by Uran
KLAUDIA HASANLLARI Gruaja që vrasim çdo ditë është vajza që ndihet e dashur nga burri i parë që i vë gishtin. Nga po ai burrë që e zgjedh, e zotëron, e merr dhe i jep lirinë e nje burgu më të mirë (sepse ky burg...
Çka nëse edhe pas zgjedhjeve prapë njëjtë?!
0

Çka nëse edhe pas zgjedhjeve prapë njëjtë?!

May 9th, 2017 | by Uran
ZEJNEPE BEKTESHI Zgjedhjet në Kosovë në këto rrethana politike, të bëjnë të mendosh se do të jenë të parakohshme, madje se priten të mbahen në qershor të këtij viti. Koalicioni që është krijuar në zgjedhjet e...